Київ
380672439111 380672338111
Харків
380672439111 380672338111
Дніпро
380672439111 380672448111

Віза в Іран

Візова підтримка надається при обов'язковій оплаті мінімум однієї ночі проживання в готелі Ірану

Іран в 1935 році країна змінила свою назву з Персії. В 1941 році, британські, радянські і американські війська окупували Іран, змушуючи правлячого шаха відректися від престолу на користь свого сина, Пехлеві. Після Другої світової війни була проведена низка соціальних та економічних реформ. Джерелом їх фінансування були доходи від експорту нафти. У 1960-х роках і 1970, ряд радикальних змін, таких як введені рівні права для жінок.

Щоб потрапити до Ірану громадянам України потрібно мати візу. Оформлена віза може бути або в іранському Посольстві, яке розташоване в Києві, або в момент прибуття в одному з міжнародних аеропортів країни. Це можна зробити в таких містах: Бушер, Шираз, Мешхед, Тегеран, Тебріз, Ісфахан, а також о. Кіш.

Типи іранських віз виділяють наступні.

 

Туристична віза в Іран

Передбачена для тих українців, які хочуть відвідати Іран для поїздок по пам'ятних історичних і туристичних місцях. Також за цією ж візою можна поїхати до друзів і родичів, які знаходяться в Ірані.

 

Паломницькавіза в Іран

Знадобиться заявникам ісламського віросповідання, які бажають здійснити паломницьку поїздку до святих місць на території Ірану.

 

Ділова віза в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір поїхати до Ірану в якості представників державних, комерційних або приватних компаній або організацій з діловою метою. Сюди включають і комерційні та адміністративні заходи, а також участь в роботі форумів і конференцій.

 

Студентська віза в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір поїхати до Ірану виключно в якості студентів або семінаристів, які навчаються релігійних навчань.

 

Віза на лікування в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір поїхати до Ірану для здійснення лікування. Про що необхідно буде надати відповідні документи з мед. установи Ірану, в яких обґрунтовано рішення про проведення лікування зі згодою лікуючого лікаря.

 

Журналістська віза в Іран

Передбачена для тих українців, які прямують до Ірану в якості працівників засобів масової інформації. А саме: фотокореспонденти, редактори, репортери, укладачі різних звітів, представники преси і т.д. У разі, якщо представник даної категорії громадян буде в'їжджати в Іран по отриманою ним туристичній або паломницькій візі (або візі іншої категорії), то займатися журналістською діяльністю без спеціального на те дозволу йому заборонено. Відповідальність за порушення цієї умови повністю лягає на порушника. За законодавством країни порушнику загрожує депортація.

 

Інвесторська віза в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір поїхати до Ірану для здійснення інвестиційної діяльності. Для цього буде потрібно підготувати відповідний бізнес-проект, а також узгодити рішення про інвестиційну діяльність з відповідним відділом Посольства Ірану.

 

Сімейна віза в Іран

Ця віза передбачена для іранських жінок, які планують в'їхати до Ірану разом зі своїми дітьми та чоловіками, які є громадянами інших держав. Така поїздка, наприклад, може знадобитися для візиту до своїх родичів, які проживають в Ірані.

 

Транзитна в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір здійснити поїздку до іншої держави, але при цьому їх шлях лежить через територію Ірану. Тоді необхідно потурбуватися про наявність транзитної візи.

 

Багаторазова віза в Іран

Знадобиться тим українським громадянам, які мають намір здійснити кілька в'їздів на територію Ірану. При цьому перебувати на території держави дозволено в рамках встановленого терміну.

 

Віза в Іран в аеропорту

Допускається оформлення іранської візи в момент прибуття в Іран в одному з аеропортів країни. На території аеропорту знаходиться офіс іранського Міністерства закордонних справ, куди і слід українським громадянам звертатися за візою в момент їх прибуття. Після заповнення заяви за встановленою формою, воно буде розглянуто. А після узгодження заявнику видадуть іранську візу.

Українським громадян потрібна віза для перебування в Ірані, навіть якщо це проїзд транзитом. Віза в Іран може бути отримана в іранському дипломатичної консульстві в Києві чи Москві.

 

Трохи про становлення Ірану

У 1979 році шах змушений покинути країну. Повернувся в Ірані шиїтський лідер ятолли Хомейні. Він створив тимчасовий революційний уряд, привів до створення Ісламської республіки. В 1980 році вибухнула війна між Іраком і Іраном. Конфлікт розтягується до 1988 року, що призвело до загибелі близько мільйона чоловік. У 1989 році, смерть Хомейні. Як його наступника ятолли обраний Хаменеї. У 1997 році був обраний президент М. Хатамі та він вважається активним прихильником реформ. У лютому 2000 року проведення парламентських виборів. Перевагу отримали прореформаторскі групи IIPP (ісламський Іран участі партії), на чолі з братом президента Мохаммад-Реза Хатамі.

Імпорт і експорт грошей відповідно до загальних правил (митна декларація). Більші суми (понад $ 1500) не можуть бути експортовані без дозволу банку. Ви не можете принести в алкоголь, свинину, а також публікацію політичних, анти-ісламських або еротичного характеру. Касети, відео, DVD, VCD та компакт-диски можуть бути перевірені на кордоні.

 

Життя і традиції в Ірані

Ми вирішили дізнатися країну в найпростішому, спостерігати її з вуличного натовпу, а не з музею через скло. Розуміти Іран не з колективної свідомості - а бачити Іран щодня. Так почалась Іранська історія.

Після двох місяців в Ірані, ми можемо сказати: що було в Ірані, і що не було. При покупці в магазині, продавець посміхався і вважав касу, порушуючи правила руху і сміючись над жартами по радіо водіїв таксі ледь не збив перехожих, копали м'яч на шкільному полі, а школа розташована в міському парку оточений чадри здивований тим, що хліб випікається на гальці, відповідаючи "Салам!" кинута типу "Hello пан!" ...

Існував загальний Іран. Але багатьох речей в ньому були або ... здавалося, що вони не роблять цього. Саме ці правила, які притягують особливу Європейське увагу, і є найкраще шоу кожен день перебування в Ірані.

 

Жінки не мають голосу в Ірані.

Вони є, звичайно, але вони менш помітні, ніж в Європі. Зображення жінки в Ірані формується за рахунок обов'язкових введених дрес-кодів, і це має одну мету: приховати. Вони роблять це двома способами - з зовні і зсередини.

Жінки тільки в хіджабах повинні ходити в мечеть

Іранські дівчата прийшли працювати одягнені були в свого роду форму: хіджаб охоплюють їх волосся і плечі, довгі штани і пальто котре називають манто. Обов’язково в темних тонах, тому на вулицях переважають сукні в чорно-темно-сініх кольорах, з однаковими крою, тобто іранські жінки на нашому шляху виглядають майже однаково. Соціальні норма – це шар тканини, щоб приховати їх від очей, як від іранців, також від туристів.

 

Алкоголь не дозволений в Ірані.

Це офіційне тлумачення: алкоголь заборонений релігією і державою. Так само, як спів і танці, і напої. Але в вірменському районі Esfahani ви можете навіть купити будь-який алкоголь.

Священиком у місцевій церкві, ймовірно, отримали звільнення від вартових ісламської Революції і мають в підвалі винний льох. На узбережжі Каспійського моря як і раніше роблять міцний напої. Хоча ніхто голосно не вихваляється, але легко видно, іранські приховані винні погреби в підвалах будинків.

Список основних документів, які потрібно підготувати для візи до Ірану

  • Дійсний, принаймні, ще шість місяців після закінчення візи закордонний паспорт.
  • Фото, дві штуки. Розмір 35 Х 45 мм. А для жінок обов'язкова умова - фото в хустці.
  • Заява-анкета.
  • Український паспорт.
  • Страховий поліс.
  • Документ з підтвердженням оплати суми консульського збору.

 

Туристична віза в Іран

  • Бронь квитків або самі квитки.
  • Підтверджуючий документ про броні в готелі.
  • У разі бажання заявника в оформленні візи ще і для його дружини з дітьми, зазначеними в його паспорті, в анкеті слід також вказати і їх особисті дані.
  • Всі дані з особистою інформацією дружини і дітей до 18 років слід заздалегідь внести в закордонний паспорт заявника на візу.

 

Гостьова віза в Іран

  • Запрошення, вислане приватною особою, яка перебуває в Ірані.

Примітка. При гостьовому візит слід врахувати такий момент. Коли в Іран їде дівчина, що запрошує особою також повинна бути дівчина (жінка). Якщо запрошення дівчині надсилає з Ірану чоловік, воно не буде прийнято в Посольстві.

 

Ділова віза в Іран

Оформити ділову візу до Ірану можна двома способами: із запрошенням і без нього.

Якщо іранська віза запитується на підставі запрошення, то, відповідно, буде потрібно і його наявність.

  • Запрошення надсилає заявнику компанія, установа, або організація з Ірану. При цьому одна форма запрошення направляється в Посольство Ірану в Україні, а друга - безпосередньо заявнику. Документ повинен бути завірений підписом уповноваженої особи та печаткою. Обов'язково повинні бути проставлені в запрошенні номера і дата видачі. Крім того ці дати і номера повинні між собою обов'язково збігатися.
  • Копія офіційної газети, в якій була опублікована інформація про відкриття даної організації (компанії). АБО ліцензія запрошує компанії.

При оформленні ділової візи без наявності запрошення потрібно:

  1. Особиста присутність особи, яка запрошує візу зі своїм закордонним паспортом в Посольстві.
  2. Лист від відповідної компанії, організації або міністерства, яке спрямовує до Ірану громадянина України.

 

Студентська віза в Іран

  • Документ, в якому підтверджується інформація про зарахування заявника в іранське навчальний заклад. Даний документ оформляється в одному з Міністерств: охорони здоров'я, технологій, науки, досліджень, медичного навчання або в Світовому центрі ісламських наук. Даний документ після оформлення повинен бути спрямований в представництво іранського МЗС.

 

Віза в Іран на лікування

  • Документ, в якому підтверджується інформація про необхідність проведення лікування.
  • Підтвердження від лікаря (або медичного закладу) в Ірані про те, що він згоден і готовий прийняти заявника в якості свого пацієнта.

 

Журналістська віза в Іран

  • Дозвіл, виданий заявнику в Головному управлінні інформації та преси іранського МЗС.
  • Після свого прибуття в Іран особи даної категорії заявників повинні отримати картку журналіста в Головному управлінні по роботі з іноземними засобами масової інформації Міністерства культури та ісламської орієнтації.

 

Інвесторська віза в Іран

  • Заявникам Даній категорії потрібно надати свої відповідні бізнес-проекти.
  • Провести узгодження про інвестиційну діяльність з відповідним відділом Посольства Ірану.

 

Транзитна віза в Іран

  • Авіаквиток, який підтвердить продовження проходження заявника в потрібну йому країну.
Для поїздки в Іран пенсіонерів
  • ксерокопія пенсійного посвідчення
Для поїздки в Іран неповнолітню дитину
  • Ксерокопія свідоцтва про народження даної дитини.
  • Нотаріальний дозвіл на виїзд дитини за межі України від його батьків (обох або одного).

Основні моменти процедури оформлення іранської візи

  • Посольство Ісламської Республіки Іран на території України має право як на видачу віз, так і на відмову у видачі, а також на вимогу додаткових документів, необхідних для прийняття рішення про візу.
  • Після того як співробітник Посольства отримає документи і перевірить їх повне наявність, він повинен передати заявнику відповідні розписки і квитанції, повідомити час для отримання документів.
  • Як тільки заявник отримає візу, він повинен ретельно перевірити чи вірно внесені в візі дати і особисті дані. Якщо виявлені якісь неточності, треба повідомити про це працівнику Посольства, щоб то зробив виправлення.
  • Власнику візи дозволяється в'їхати до Ірану, а також виїхати з країни в рамках того терміну, який буде вказано на візі.
  • Вважається порушенням законодавства Ірану перебування в країні довше того терміну, який вказаний на візі.
  • Усі власники іранських віз, які в'їхали в країну, зобов'язані дотримуватися законодавства Ірану, а також норми і правила, встановлені в країні.
  • Якщо власник іранської візи, який вже перебуває на території Ірану, виявив бажання продовжити термін дії своєї візи, тоді він повинен звернутися безпосередньо до Департаменту у справах іноземних громадян МВС Ірану.
  • Якщо заявник має в своєму паспорті відмітки про в'їзд в Ізраїль, то шлях до Ірану йому буде закритий.
  • Заборонено в'їзд на територію Ірану жінкам без хусток, які б прикривали волосся, а також в неналежному одязі (наприклад, майки та футболки з коротким рукавом, глибоким вирізом, шортах, обтягуючих спідницях і брюках).
  • Кожен іноземний громадянин, який в'їхав в Іран, зобов'язаний не пізніше 8 днів після приїзду пройти реєстрацію у відповідному їх місцезнаходженням поліцейській дільниці з метою отримання дозволу для проживання.
  • Всі діти, яким виповнилося більше 1 року, повинні направлятися в країну по паспорту своїх батьків, де обов'язково вклеюється і фото дитини, а також в їх супроводі.

 

Термін оформлення іранської візи

Якщо віза в Іран оформляється із запрошенням, тоді процедура може зайняти 7-10 робочих днів. Окремі випадки можуть вимагати на свій розгляд до одного місяця. Якщо віза оформляється з дозволом Міністерства Закордонних Справ країни, тоді процедура може зайняти всього 2 дні.

 

Термін дії іранської візи

Звичайні туристичні візи видаються на 14 днів або на той термін, який прописаний в запрошенні (як дозволить Міністерство Закордонних Справ Ірану). Транзитні візи дозволяють перебувати в країні не більше 48 годин.

 

Оформлення іранської візи в момент прибуття

Віза в Іран по прибуттю дозволяє перебувати в країні не більше 14 днів. Оформити її можна в одному з міжнародних аеропортів міст Бушер, Шираз, Мешхед, Тегеран, Тебріз, Ісфахан, а також о. Кіш. При цьому сума візового збору встановлена ​​в сумі, що дорівнює 60 євро.

Ще до вильоту обов'язково слід потурбуватися про оформлення візового дозволу на сайті іранського Міністерства Закордонних Справ.

Приблизно через 3-4 дні на вказану електронну адресу заявнику надсилають перший лист, в якому буде реєстраційний номер анкети. Через 7-10 днів надсилають другий лист, де буде шестизначний номер, відповідний дозволу на видачу іранської візи.

Після видачі заявнику номера дозволу, візу він зможе отримати через 3 робочих дні. Місце видачі візи заявнику вказується в анкеті, а після цього воно буде записано в тексті листа. Без вищевказаного номера візу можна оформити ні на території аеропорту, ні в самому Посольстві.

Анкету слід заповнювати англійською мовою. У зазначених пунктах анкети потрібно прикріпити відскановану сторінку закордонного паспорта з особистими даними і цифрову фотографію. Заявник отримає індивідуальний код свого дозволу для видачі візи. Його потрібно роздрукувати в момент посадки на рейс і в момент прибуття в Іран пред'явити уповноваженій особі.

У момент здійснення паспортного контролю потрібно заповнити міграційну анкету, які видають в окремому віконці, на мові фарсі або англійською, а в якості мети свого візиту назвати туризм. В іншому віконці треба отримати квитанцію, по якій можна оплатити візовий збір. Потім в перше віконце пред'явити дану квитанцію, закордонний паспорт, анкету, кольорове фото встановленого зразка і код отриманого дозволу. У закордонний паспорт будуть вклеювати візовий стікер. Весь процес може затягнутися і до 2 годин. Все залежить від кількості рейсів прибуття.

 

Іранські митні правила

Дозволяється ввозити і вивозити місцеву валюту не більше 500 тисяч ріалів. На суми, що перевищують зазначену, повинні бути дозвіл від іранського Центрального Банку. Іноземну валюту дозволяється ввозити і вивозити в необмеженій кількості, але з обов'язковою декларацією.

Забороняється ввозити до Ірану:

  • алкогольні напої, наркотики і зброю;
  • старі книги і журнали;
  • друковану продукцію на івриті;
  • матеріали пропагандистського і еротичного змісту;
  • будь-які види диких птахів і тварин;
  • вироби з пір'я, шкіри;
  • насіння і розсада рослин, бульби, плоди та ягоди, включаючи і гербарії, колекції.

Заборонено вивозити з Ірану: монети, дорогоцінні камені, рукописи, антикваріат, якому більше 50 років тощо.

Дозволяється:

  • Ввозити з собою сигарети і духи для особистого користування.
  • Ввозити сувеніри, подарунки еквівалентні в сумі не дорожче 80 доларів США.
  • Вивозити товари, ручні вироби, придбані на території Ірану (один великий або два маленьких килима із загальною площею не більше 12 м2)

Якщо на територію країни ввозиться побутова аудіо-, відео-, фототехніка, музичні інструменти і обчислювальна техніка особистого використання, то в паспорті роблять позначку, яка згодом дасть право на вивезення даних предметів з Ірану.

Всіх іноземних громадян, які порушать заборону про ввезення і вивезення наркотиків, безапеляційно засуджують до смертної кари.
 

Експерт

38 067 233 8 111
Запитай експерта

Поиск по сайту

Замовити візу в Іран

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
  .d8888b.    d888    8888888888      d8888  
d88P Y88b d8888 d88P d8P888
.d88P 888 d88P d8P 888
8888" 888 d88P d8P 888
"Y8b. 888 88888888 d88 888
888 888 888 d88P 8888888888
Y88b d88P 888 d88P 888
"Y8888P" 8888888 d88P 888


Уведіть код, зображений у стилі Ascii-Арт.

Консультант по Ірану

38 067 243 9 111
Запитай експерта

10 днів - строки оформлення візи в Іран. Будмео раді вам допомогти у підготовці необхідних документів та оформленні візи.

Запитати експерта

Введите первые буквы страны.

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
  .d8888b.   8888888888      d8888   8888888888 
d88P Y88b d88P d8P888 d88P
888 d88P d8P 888 d88P
888d888b. d88P d8P 888 d88P
888P "Y88b 88888888 d88 888 88888888
888 888 d88P 8888888888 d88P
Y88b d88P d88P 888 d88P
"Y8888P" d88P 888 d88P


Уведіть код, зображений у стилі Ascii-Арт.

Вертикальні вкладки